Produkter
  > Kajaker
  > REA kajaker
  > Begagnade kajaker
  > Flytvästar
  > Kapell
  > Paddlar
  > Förvaring
  > Andra tillbehör
  > Böcker
  > DVD-film
  > Kartor
  > Solglasögon

  Kajakmaterial
  > Glasfiber
  > Prilite
  > Polyeten
  > Prijon HTP

Kajaker i Prilite

Många tror att termoformade kajaker är tillverkade i ett nytt material. Men Prijon har arbetat med detta material under många år. Först ut var barnkajaken Flipper år 2003, tätt följd av modellen T505 år 2004 och därefter kom modellen T470 år 2007. Sist ut var modellen Prilite Marlin år 2010. Intresset har ökat för vart år och med den sista modellen var det än fler paddlare som fick upp ögonen för detta spännande material. Modellen (Marlin) i sig gillas av paddlare i alla åldrar och med olika förutsättningar. Materialet har nu testats av allt fler paddlare och under förra året var det många som bytte sin äldre glasfiberkajak mot detta lätta, tåliga och vackra material. Vad gäller Hurricane Kayaks har företaget mer än elva års erfarenhet av tillverkningstekniken.

Typ av material: Olika former av ABS-plast. tillverkningsmetod: Materialet är en skiva bestående av flera lager av plast med ytterlager av UV-stabilisering. Skivan värms upp till cirka 80 grader. Materialet vakuumsugs eller pressas in i formar för kajakens över- respektive underdel. Plasten kyls sedan ner. Slutligen fogas över- och underdel samman med hjälp av en speciell list och lim.

Fördelar: Fördelarna är många. En av dess främsta fördelar är att materialet är starkt och elastiskt.

Miljö: Materialet återanvänds till stor del och ämnet epoxiharts används endast vid sammanfogning av över- och underdel. Kajaken är 10-20% lättare än vanliga plastkajaker. Plasten har en jämnare kvallité och tjocklek med blank och tilltalande yta.

Tillverking av prilitekajak